Именовање директора Агенције за осигурање депозита за потпредседника Европског одбора Међународног удружења осигуравача депозита

Директор Агенције за осигурање депозита Лидија Перовић једногласно је изабрана за потпредседавајућу Европског регионалног одбора Међународног удружења осигуравача депозита (IADI) на састанку тог тела 11-12. фебруара у Торину (Италија).

У свом инаугурационом говору је истакла да је тај избор привилегија како за њу лично, тако и за Агенцију за осигурање депозита, која је партнер свим институцијама укљученим у промовисање и одржавање финансијске стабилности у Србији. Посебно истакавши подршку Управног одбора Агенције за осигурање депозита њеном именовању на ову важну функцију, она је нагласила да ће својим професионалним радом и искуством, заједно са својим тимом, настојати да унапреди пројекте Европског регионалног комитета и мултилатералну сарадњу унутар IADI.

IADI је међународно струковно удружење основано 2002. године, са 80 чланова из целог света. Агенција за осигурање депозита је члан IADI од 2011. године. Циљ удружења је стварање мреже професионалних организација за осигурање депозита у свету, а посебно унапређења система осигурања депозита. Европски регионални одбор обухвата све чланице IADI из Европе (29 чланица) и има за циљ успостављање и развој сарадње с европским институцијама и регулаторима.