Beograd, 18.3.2016.


Одржана предавања за студенте поводом Светске недеље новца

У оквиру Светске недеље новца, која се традиционално обележава сваке године у марту, Агенција за осигурање депозита је 16. и 17. марта 2016. године организовала предавања за студенте Економског факултета у Суботици.

Током четири предавања, студентима су представљене основе система осигурања депозита, као и мандат Агенције за осигурање депозита, односно њена улога у очувању финансијске стабилности у земљи. Студенти су показали посебно занимање за начин финансирања система осигурања депозита и сâм поступак исплате осигураних депозита у случају стечаја/ ликвидације банке. Представница Студентског парламента Суботица Вања Станкић истакла је да су студенти веома захвални што су имали прилику да употпуне своје знање јер су то теме којима ће моћи да се баве након завршеног факултета.

Светска недеља новца обележава се у циљу едукације деце и младих о новцу, штедњи, зарађивању, запошљавању и предузетништву. У програмима унапређења финансијске писмености учествују школе, универзитети, државни органи, финансијске институције, грађанско друштво у целини и омладина.