Агенција за осигурање депозита у посети Београдској банкарској академији

На позив Београдске банкарске академије, представници Сектора за праћење и очување финансијске стабилности Агенције за осигурање депозита посетили су 12.10.2018. године ту образовну установу, где су одржали предавање за студенте друге године.

Будућим банкарима представљене су основе система осигурања депозита у Србији, његова историја и улога у очувању финансијске стабилности, као и делокруг рада Агенције за осигурање депозита. Посебан акценат стављен је на упознавање студената с улогом система осигурања депозита у очувању и јачању поверења јавности у финансијски систем, као и правима која депоненти остварују у систему за осигурање депозита. Један од циљева предавања био је да студенти сазнају више о томе како да доносе рационалне одлуке о инвестирању својих средстава тако да у потпуности буду покривени осигурањем депозита.

У опуштеној атмосфери и пријатном амбијенту Београдске банкарске академије, предавање је окончано занимљивом дискусијом и одговорима на питања студената. Студенти су нарочито интересовање исказали за финансирање и намене Фонда за осигурање депозита.

Београд, 12.10.2018. године