Председница Владе Србије разговарала с председницом америчког FDIC-a

Саопштење Владе Републике Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са председницом америчке савезне Корпорације за осигурање депозита Јеленом Меквилијамс, која борави у Београду поводом обележавања тридесет година од оснивања Агенције за осигурање депозита Србије.

Говорећи о економској ситуацији, премијерка Брнабић је оценила да је постигнута макроекономска стабилност уз ниску инфлацлију, стабилан девизни курс и девизне резерве, што заједно обезбеђује финансијску сигурност грађана. Такође, како је објаснила, створен је и повољан пословни амбијент за стране и домаће инвеститоре, који ће имати великог утицаја и на јачање српске привреде. Пословање и постигнут договор о изградњи највећег кампуса у Европи америчке компаније NCR, према њеним речима, потврда је овог стабилног пословног амбијента.

Брнабић је објаснила да Влада Србије улаже велике напоре да обезбеди пословно окружење које би омогућило младим људима да остану да живе и раде у својој земљи, а истовремено олакша повратак онима који би желели да се врате у Србију. Како је премијерка навела, Народна банка Србије је, на иницијативу Владе Србије, направила Финансијски водич за повратнике – документ који треба да омогући лакше информисање и бржу интеграцију наших грађана који желе да се врате у земљу.
Београд

18. децембар 2019. године