Agencija za osiguranje depozita u poseti Beogradskoj bankarskoj akademijiNa poziv Beogradske bankarske akademije, predstavnici Sektora za praćenje i očuvanje finansijske stabilnosti Agencije za osiguranje depozita posetili su 12.10.2018. godine tu obrazovnu ustanovu, gde su održali predavanje za studente druge godine.

Budućim bankarima predstavljene su osnove sistema osiguranja depozita u Srbiji, njegova istorija i uloga u očuvanju finansijske stabilnosti, kao i delokrug rada Agencije za osiguranje depozita. Poseban akcenat stavljen je na upoznavanje studenata s ulogom sistema osiguranja depozita u očuvanju i jačanju poverenja javnosti u finansijski sistem, kao i pravima koja deponenti ostvaruju u sistemu za osiguranje depozita. Jedan od ciljeva predavanja bio je da studenti saznaju više o tome kako da donose racionalne odluke o investiranju svojih sredstava tako da u potpunosti budu pokriveni osiguranjem depozita.

U opuštenoj atmosferi i prijatnom ambijentu Beogradske bankarske akademije, predavanje je okončano zanimljivom diskusijom i odgovorima na pitanja studenata. Studenti su naročito interesovanje iskazali za finansiranje i namene Fonda za osiguranje depozita.

Beograd, 12.10.2018. godine